2015. november 9., hétfő

Őszi kirándulás a Börzsönyben

Vasárnapra nagyon szép időt ígértek, ezért úgy döntöttünk, hogy mindenképpen el kell menni kicsit kirándulni. Amúgy nagyon szeretünk, de mivel itt van a telek, meg ugye minden más, ritkán kerül rá sor.
No és persze egy pár ládát is kellett gyűjteni végre /geocassing/. Mikor elindultunk korán reggel bizony elég szomorú idő volt, köd, vizes út, talán éjjel esett, vagy csak a köd? Elvonatoztunk Berkenyéig, ahol még alig láttunk valamit a ködtől, de mire az első láda meglett, az ég is kitisztult és a nap is kisütött. Ez egy nagyon szép, rendezett település a Börzsönyben, szép temetővel, amit "angyalkertnek "hívnak. Nagyon tetszett.
Újabb vonattal továbbmentünk Verőce Magyar kút állomásig, ahol Irma forrás környékén kellett megkeresni a következő ládát. Mivel még most is elég korán volt, tartottunk egy kis pihenőt az étteremben, majd elindultunk ládát keresni. kerestük, kerestük, de nem találtuk. Találtunk viszont gombát, sokfélét, szalamandrát, szép színeset és jó nagy sarat.Délre feladtuk a keresést, visszamentünk az étterembe és ettünk finom szarvaspörköltet, ittunk hozzá fröccsöt és én már azt hittem, hogy ennyi volt a mai napra, de nem, még most jött a hegymászás. fel kellett menni a hegy tetejére Verőcén, hogy onnan lássuk a kilátást és megtaláljuk a harmadik ládát is. Még jó, hogy vittem a botomat, nélkülük nem ment volna. Persze megérte a látvány, a Dunakanyar, még ha kicsit sokat is kellett mászni érte. Újból lemásztunk a hegyről és már csak a vonatot kellett megvárni, ami behozott a Nyugatiba. Szép, tartalmas nap volt, kellemes idő, jó kaja, szép helyek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése