2016. március 9., szerda

Mozgalmas napok

Újabb izgalmas napok utazásokkal, betegségekkel, munkával. Múlt hét végén Bécsbe utaztunk, ahol az öcsém él és dolgozik és mivel hét végén hazajött, ezért mi ott aludhattunk nála. Régen gyakrabban jártunk ide, de mostanában nem voltunk és már nagyon vágytunk egy kis laza sétára a bécsi belvárosban. Nagyon jól éreztük magunkat, ismét meg kellett állapítanom, hogy Bécs még mindig a régi, tiszta, rendezett, békés, szép. Az a lakótelep, ahol lakik Florisdorfban, valamikor a 20-as, 30-as években épült, persze közben felújították és korszerűsítették, hiába csak 4 emelet, de lift azért van benne. Fűteni egyáltalán nem fűt, így van a lakásban 19fok. Megnéztük a falakat, kb. fél méter vastagok. A házat körülvevő parkban egy cigarettacsikk sincs eldobva, illetve biztosan itt is eldobják, csak össze is takarítják. Ehhez még csak annyit, hogy ezen a részen osztrákok nem igazán laknak, de mindenféle náció igen, főleg lengyelek, magyarok, kínaiak és még ki tudja milyen nemzetiségű emberek.
A Nass Marketre mentünk, ami Bécs egyik legnagyobb piaca, ahol főleg élelmiszereket árulnak, de külön van ócskapiac része is. Ahogy végigmentünk a soron mindenfelől kínáltak különféle finomságokkal és különlegességekkel. Főleg arab, de voltak kínai, orosz és indiai boltok is. Én nagyon élveztem a kóstolást, elhatároztuk, hogy legközelebb csakis itt reggelizünk.
Délután továbbmentünk Bécstől kicsit feljebb, a hegyekbe, ahol a barátnőm él a családjával, Altendorfba. Vonat csak Ternitzig megy, onnan kocsival mentünk tovább. Jártunk már itt télen, nagy hóban, nyáron, tavasszal, mindig elvarázsol a táj szépsége, a falvak tisztasága. most sajnos nagyon kevés volt az idő, csak egy este és egy fél nap, csak egy rövid kutyasétáltatásra futotta, meg egy kis beszélgetésre, de azért jól esett kicsit kijönni a városi forgatagból, még ha ilyen rövid időre is.
Ezektől van olyan nagy tisztaság az utcákon.

Klimt kedvenceimSéta Fifikével

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése